Spontaan initiatief levert mooie hoeveelheid groente op!

Paulien Rinsema-Jansen, (kinder)voedingscoach, heeft in december een inzamelingsactie gehouden voor onze voedselbank. De opbrengst was € 72, wat ze verdubbelde tot € 145. Daarmee kocht ze een deel van de groente voor het recept van ‘Kipsalon’ dat aan onze klanten werd meegegeven. Haar groenteboer – De Goudreinet in Schothorst – sponsorde een aantal andere ingrediënten voor het recept, zodat we uiteindelijk circa 200 klanten een gezonde maaltijd mee konden geven met mooie verse producten.    

Onder het motto ‘Zorg goed voor jezelf en geniet meer!’ geeft Paulien Rinsema-Jansen van Geniet MEER – Voeding & Leefstijladvies voedingsadviezen aan volwassenen en kinderen.  Het is haar missie mensen meer te laten genieten van gezond en puur eten. Ze leert je anders te kijken naar voeding: door juist méér te eten in plaats van minder ga je goed voor jezelf zorgen en afvallen. Leuk dat ze deze boodschap ook aan onze klanten mee wil geven.

Nieuwsgierig naar het gezonde recept?

(Het recept printen: klik hier voor het pdf-bestand)

KIPSALON MET ZOETE AARDAPPEL (2 pers)

Wat heb je nodig: 

 • 2 zoete aardappels
 • 200 g kip in blokjes
 • 2 tl (shoarma)kruiden of ras el hanout
 • 10 cherrytomaatjes
 • 1 komkommer
 • 2 handjes ijsbergsla
 • 1 handje geraspte kaas (30+)
 • 170 ml (Griekse) yoghurt
 • 1 teentje knoflook
 • peper
 • 1 el olijfolie

Wat moet je doen:

 1. Verwarm de oven op 200 graden.
 2. Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Doe ze in een kom en voeg een eetlepel olie toe en een beetje peper en schep om. Verdeel over een bakplaat op bakpapier en rooster in ca 15-17 minuten gaar.
 3. Bak ondertussen de kip in een pan met een beetje olie of boter en voeg de (shoarma)kruiden toe.
 4. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de yoghurt samen met evt. een beetje citroensap of water. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes.
 5. Haal de zoete aardappel uit de oven en doe deze in een ovenschaal.
 6. Zet de grill aan en verwarm deze naar 230 graden. Verdeel de kip over de aardappel en bestrooi met kaas. Gratineer deze een paar minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten.
 7. Haal de kipsalon uit de oven en bestrooi met ijsbergsla, komkommer en tomaatjes en schep er wat knoflooksaus over.