Fantastische inzamelactie Stedelijk Gymnasium JvO!

De vijf tweede klassen van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, kortweg JvO, hebben aan het begin van het schooljaar een week lang aandacht besteed aan mensen die in armoede leven. De pakweg 150 leerlingen hebben actie gevoerd voor de voedselbank. Met een prachtige opbrengst!

De actieweek begon met een presentatie en films over armoede en wat voor consequenties dat heeft voor veel mensen én kinderen in ons land. Ook het fenomeen ’voedselbank’ kwam uitgebreid aan bod. Zo jammer dat het nodig is, maar ook weer fijn dat mensen hiermee geholpen kunnen worden. De volgende dagen was het tijd voor actie: de leerlingen hebben  meegedacht over hoe ze het beste geld en voedselproducten konden inzamelen om zo klanten van de voedselbank te helpen.

Markt!

Het resultaat: een markt op het schoolplein waar ouders en andere familieleden tegen een klein bedrag allemaal zelfgemaakte spullen konden kopen. Dat varieerde van heerlijke koekjes en taart – mét logo van de voedselbank, zie foto – tot boekenleggers en wenskaarten. Bezoekers konden ook tegen betaling hun nagels laten lakken en luisteren naar pianomuziek. Verder werden producten ingezameld.

Zelf verdiend…

Op vrijdag 14 september mocht onze bedrijfsleider Annita van Nieuwenhuizen de opbrengst in ontvangst nemen: maar liefst € 1.158 en een flink aantal volle dozen met producten, vooral gevuld met verzorgingsproducten. De leerlingen beseften maar al te goed dat mensen in armoede ook dáár heel blij mee zijn.

Superactie!

Lieve leerlingen: nogmaals ontzettend bedankt voor jullie actie!  En natuurlijk ook Harm Tiggelaar, docent filosofie, Daphne van Meurs, conrector, en Manon Rundervoort, docent Nederlands, die deze actie op touw hebben gezet en begeleid. Superactie!

Zittend: Harm en Manon. Staand: Daphne en Annita die een loodzwaar geldkistje onder haar arm heeft met heel veel munten, opgehaald door tweedeklassers van het JvO.