Amersfoort - foto Gerard Dummer

Vrijwilligers

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de vrijwilligers.

Het vrijwilligerswerk bestaat uit verschillende taken. Welke taak u gaat doen, wordt natuurlijk in goed overleg bepaald (met Cieka Galenkamp). In het weekend wordt meestal niet gewerkt.

Vrijwilligers
       Enkele van onze vaste vrijwilligers  (foto 2012)

Het werk bestaat onder andere uit het opbergen van de geleverde etenswaren in het magazijn, en het inpakken van de 400 voedselpakketten die wekelijks verstrekt worden. Als je dat wenst, kun je ook helpen tijdens het uitreiken van de pakketten.

De onderlinge sfeer is uitstekend en het werk dat u doet, is erg zinvol. Niet alleen omdat het soms om echte armoe gaat, maar vooral ook omdat het echt helpt. Heel veel klanten zijn al na een half jaar weer behoorlijk op de been, en kunnen zelfstandig verder.

In principe kan iedereen wat betekenen. Echter doordat VFA intussen een vrij grote organisatie is geworden, moeten we bij de keuze van vrijwilligers iets strenger zijn dan vroeger. Dit betekent vooral dat een vrijwilliger die op vaste tijden kan komen, de voorkeur heeft.Het volgende vragen wij zeer serieus:  een vrijwilliger moet zijn afspraken nakomen.  Als dat een keer niet haalbaar is, moet de vrijwilliger zelf een vervanger uit de lijst regelen.Als u vrijwilliger wilt zijn of als u eerst meer wilt weten, wilt u dan contact met ons opnemen:

Cieka Galenkamp, 033 - 472 19 37
Mailen heeft de voorkeur: mail naar VFA-info@VoedselfocusAmersfoort.nl