Komt u in aanmerking voor een voedselpakket?

Klant worden?

Vul hieronder het formulier in om te weten te komen of u misschien in aanmerking komt voor de voedselbank. Het is een schatting. Uw pakket wordt pas definitief toegekend in een gesprek met ons.

Voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp, voor als u korte of langere tijd financieel echt niet rond kunt komen.
Om te bepalen of wij u een voedselpakket kunnen geven, willen wij van u weten hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en kleding. Dus nádat de vaste lasten zoals huur, gas/water/licht, verzekeringen en dergelijke betaald zijn.

In de tabel hieronder ziet u de normbedragen. U kunt ook het rekenvoorbeeld hiernaast invullen.
Is het bedrag dat u overhoudt lager dan de bedragen in de tabel? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een voedselpakket.
Is het bedrag net wat hoger? Als u bijvoorbeeld 50 euro boven de norm zit, kan het tóch betekenen dat u recht heeft op een voedselpakket. De berekening van de vaste lasten is namelijk erg ingewikkeld. Dus ook dan is het verstandig om even bij ons langs te komen. Onze intakers rekenen het graag voor u uit.
Is het bedrag fors hoger, maar heeft u advies nodig? Of ziet u het gewoon even niet meer zitten? Onze intakers kunnen goed luisteren en weten precies van welke wettelijke regelingen u gebruik kunt maken.

De norm

De norm bestaat uit een basisbedrag per huishouden, met daarbij opgeteld een bedrag per persoon.